šport tagged posts

História lyžovania siaha až tisíce rokov pred našim letopočtom

Patrí lyžovanie medzi vaše obľúbené zimné športy? Ak je vaša odpoveď kladná, tak vás zaručene zaujmú nasledujúce riadky, ktoré rozprávajú príbeh o tom, kde vlastne tento výnimočný šport vznikol.

čítať viac

Kvalitný bicykel pre deti netreba podceňovať

Nájsť spoľahlivý, bezpečný bicykel pre deti, ktorý im bude vyhovovať po každej stránke, nie je práve jednoduchá záležitosť. Od prvého detského bicykla totiž závisí naozaj veľa. Prostredníctvom neho si totiž dieťa môže vybudovať nielen pozitívny vzťah k bicyklovaniu, ale tiež zlepšiť si motorické zručnosti či obratnosť a aktívne tráviť svoj voľný čas.

čítať viac

Okrem budovy poistite aj domácnosť, oplatí sa

O význame poistenia už dnes nikto nepochybuje a okrem tých povinných na motorové vozidlá si ľudia poisťujú aj ďalšie riziká. Často sa však stáva, že si mýlia poistenie nehnuteľnosti a poistenie domácnosti. Prečo by ste mali mať mať obidve?

čítať viac

Pozor na úrazy v zime

Zimná krása za oknami našich bytov nás môže tešiť, keď trávime čas vo vykúrenom byte a z jeho pohodlia sa pozeráme von. V skutočnosti môžu byť sneh, námraza na chodníkoch a ľad na stromoch veľmi nebezpečné. A aj keď sa cez víkend alebo počas dovolenky vyberiete na hory lyžovať, treba byť opatrní.

čítať viac

Do záhrady dobre obutý

Správna obuv je pre ľudí dôležitá z niekoľkých pohľadov. Mala by korešpondovať s oblečením, ktoré máme na sebe a tiež so situáciou, v ktorej sa nachádzame. Teda pri výbere topánok musíme brať ohľad na situáciu, pre ktorú si obuv vyberáme. A tiež je dôležité, aby nám v topánkach nebola zima. Aby sme nohy udržali v teple a suchu a tým si zabezpečili zdravie. Nevhodná obuv môže spôsobiť prechladnutie. Takže máme topánky do práce, na voľný čas, máme obuv na šport. Aké topánky sú najlepšie do záhrady?

čítať viac

Prečo je golf pre vás ten pravý a čo vám stačí na začiatok?

Premýšľate nad tým, akému športu by ste sa mali venovať? Ak hľadáte šport, pri ktorom môžete zrelaxovať, nabrať nové zážitky a posilniť svojho ducha, golf je pre vás viac ako vhodný. Šport „bohatých“ je dnes dostupný všetkým spoločenským vrstvám. Prečo by ste si mali zo všetkých športov vybrať práve golf? Čítajte a dozviete sa viac.

čítať viac

Nezabudnite na poistenie motorky

Koniec roka býva v znamení aj zmeny poisťovne motorových vozidiel. Hlavná turistická sezóna je za nami, prezúvanie na zimné pneumatiky tiež, chystáme sa na studenšiu časť roka. A vyberáme, či ostaneme v terajšej poisťovni alebo ju zmeníme za inú. Keď zvažujete ponuky poistiek na auto, nezabudnite ani na vašu motorku.

čítať viac

Začnite fotografovať v záložni

Nie, nechcem vás navádzať na to, aby ste špehovali a tajne fotili, čo sa v záložni predáva a za koľko, hoci by to mohlo byť napínavé a zaujímavé. Chcem vás upriamiť na to, ako si zaobstarať fotoaparát bez vysokých investícií, ako si vyskúšať, či vás fotografovanie začne baviť a či sa stane vaším koníčkom.

čítať viac

Zahrajte sa s loptou aj na sídlisku

Možno si z minulosti pamätáte, ako na takmer každom panelákovom sídlisku bolo malé ihrisko. V podstate vyasfaltovaná plocha, vybavená dvomi bránkami. Deti z okolitých domov si tu mohli zahrať futbal alebo inú loptovú hru, boli blízko domova, pod dozorom rodičov a pri športe uvolnili prebytočnú energiu. Je možné takto športovať aj dnes?

čítať viac

Čo si obliecť, keď vás uprostred leta prekvapí chladnejšie počasie?

Počasie býva cez leto rok čo rok nevyspytateľnejšie. Ráno sa zobudíte a vyzerá to na krásny slnečný deň, no po pracovnej dobe vás môže prekvapiť nepríjemná prehánka a výrazný pokles teploty. Čo si obliekať práve v takomto období, keď sa počasie mení z hodiny na hodinu?

čítať viac