Pečenie domáceho chleba v lete

Stále väčší počet ľudí spoznáva výhody konzumácie domáceho kváskového chleba a pečú si chlieb doma. Väčšinu ľudí k zmene vedú zdravotné dôvody. Kváskový chlieb môže obsahovať minimum lepku, ktorý je kvasením ražného kvásku štiepený na stráviteľnejšie zložky. Vzhľadom na to, že kváskový chlieb po upečení vydrží veľmi dlho, netreba ho piecť často a pečenie je dobré si naplánovať. Ako je to s pečením chleba v letných horúčavách?

Mnoho ľudí si doma pečie svoj chlieb v elektrickej pekárničke, často z kupovaných hotových zmesí. Takýto chlieb nená nič spoločné so zdravím, pre obsah ďalších látok, ktorý je takmer totožný s tým, čo nám do chleba pridáva priemyselná výroba v snahe zarobiť. Priveľa vzduchu, obaleného priveľkým množstvom nestráviteľného lepku dáva veľké bochníky, ktoré okrem chémie obsahujú vzduch a minimum výživných látok. O takomto chlebe nebudem písať.

chlieb

Mám na mysli kváskový chlieb pečený v rúre z ražného kvásku. Ražný kvások enzymaticky štiepi nestráviteľné zložky múky. Preto ho jedia aj ľudia, ktorí trpia rôznymi štádiami intolerancie lepku, obsiahnutého najviac v pšenici. Na jeho pečenie nemusíte kupovať žiadne „špeciálne“ zmesi ani pekárnička na chleba. Pečie sa v elektrickej rúre na plechu, na ktorom pečiete koláče.

dva chleby

Pretože trvanlivosť kváskového chleba, na rozdiel od toho kupovaného, dosahuje až štrnásť dní, nemusíte ho piecť často. Aj preto, že na objem zjete kváskového chleba podstatne menej, ako kupovaného bieleho nafúkaného pšeničného chleba. Pretože ale pri pečení chleba v rúre sa v kuchyni produkuje dosť tepla, mali by ste brať do úvahy pri plánovaní pečenia domáceho chleba aj predpoveď počasia. A v prípade, že je predpoveď na niekoľko dní vysokých horúčav, posunúť pečenia na dni, kedy je hlásené ochladenie alebo dážď. Aby ste zbytočne neprehrievali už aj tak vyhriate byty.


Ako bude reklama vypadať?
-
Trvala reklama tu len za 240 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup


Napíšte svoj komentár

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.