Príprava zdravej a kvalitnej kávy nie je žiadna veda, pokiaľ máte vhodné príslušenstvo

Ste milovníkom kávy, ale chceli by ste si ju vedieť pripraviť ešte lepšie a chutnejšie? Využite výhodnú kombináciu mlynčeka a Aeropressu, ktoré vám rýchlo pripravia čerstvú a chutnú kávu, a to kdekoľvek.

Základom každej chutnej kávy sú samozrejme kvalitné kávové zrná. K takým patrí napríklad Organic Espresso, ktoré obsahuje zmes 100 % organických káv odrody Arabica pôvodom z Peru a Etiópie doplnenej trochou Robusty z Indie.

Táto káva je v BIO kvalite, čo znamená, že bola pestovaná bez používania pesticídov a iných chemikálií. Takisto po zbere prešli kávové zrná prísnymi laboratórnymi testami na kontrolu prítomnosti toxínov, takže si môžete byť istí, že ide o zdravotne nezávadnú kávu tej najvyššej kvality. Vďaka pomalému a šetrnému praženiu zŕn došlo k eliminácii kyselín, a tým k získaniu maximálneho chuťového pôžitku tohto druhu kávy.

Takto pripravená káva ako napríklad Power Coffee a je tou ideálnou voľbou pre ľudí, ktorí uprednostňujú  slovenské výrobky. Hoci kávové zrná zo Slovenska nepochádzajú, proces ich spracovania – praženie – je domáce. Tajomstvo kávy spočíta v tom, aby káva nebola ani prepražená a teda horká, ani nedopražená, čo by spôsobilo kyslosť kávových zŕn.

zrnková káva

V porovnaní s inými druhmi kávy, ktoré sú často prepražené a spálené, čo môže jej konzumentom spôsobovať rôzne zdravotné ťažkosti, Power Coffee je výberová a bezchybne pripravená káva, ktorá nezaťaží žiaden organizmus. Takisto vám táto káva dodá spoľahlivú energiu, ktorá vám vydrží až 4 hodiny.

Základom chutnej kávy je dôkladné pomletie kávových zŕn

Na to, aby ste na 100 percent využili potenciál Power Coffee, je dôležité namlieť kávové zrná až tesne pred pitím kávy. Nebojte sa preto investovať do kvalitného mlynčeka, ktorý sa takmer o všetku prácu postará za vás

Ku kvalitnej káve odporúčame zakúpiť si ručný mlynček na kávu Rhinowares, ktorý je vďaka svojím rozmerom vhodný do domácnosti. Využijete ho aj pri nosení do práce v praktickom prenosnom balení alebo na cestovanie.

Mlynček Rhinowares je vyrobený z kvalitného potravinárskeho nerezu, vďaka čomu sa jednoducho a rýchlo čistí. Jeho kapacita je až 42 gramov nenamletých kávových zŕn, o ktorých dokonalé pomletie sa postarajú kužeľové keramické drviče.

Mlynček pri mletí používa hladký pohyb a vy si jednoducho môžete nastaviť aj hrúbku namletia kávových zŕn podľa vlastných preferencií.

Ako si pripraviť kvalitnú a chutnú kávu

Maximálny pôžitok z chutnej a zdravej kávy si môžete vychutnať aj vďaka jej príprave pomocou Aeropressu. Ide o praktickú vec menších rozmerov, vďaka čomu si dokonalú kávu môžete pripraviť naozaj takmer všade. Za celým Aeropressom stojí americký vynálezca Alan Adler a práve jemu preto vďačíme za to, že si môžeme vychutnávať plnú chuť kávy.

Metóda prípravy kávy pomocou Aeropressu je výnimočná tým, že káva si zachováva všetky svoje chute. Vychutnať si tak môžete lahodnú a plnú chuť kávy kdekoľvek, pretože Aeropress má okrem svojho zaujímavého vzhľadu aj ďalšiu výhodu – je veľmi spratný, tým pádom ideálny na cesty.

V balení Aeropressu dostanete dva plastové valce, sitko, papierové filtre, lievik, miešadlo, odmerku a prenosné puzdro. Súčasťou balenia je návod na použitie, ale keď zistíte, ako jednoducho sa dá s Aeropressom manipulovať, možno aj sami prídete na nové možnosti využitia tohto prístroja.

Návod na prípravu zdravej kávy

Keď vyskúšate túto kávu, už nikdy nebudete chcieť inú. Na jej prípravu budete potrebovať:

  • 7 – 15 g čerstvo namletej kávy (napríklad pomocou mlynčeku Rhinowares)
  • 90 °C vodu
  • pákový alebo automatický kávovar alebo Aeropress

Pokiaľ nemáte k dispozícii kvalitný kávovar, ktorý by vám aj v pohodlí domova spravil kávu ako zo špičkovej kaviarne, je načase využiť alternatívny spôsob prípravy kávy – Aeropress. Aj vďaka nemu si môžete pripraviť kávu, ktorá vás nakopne každé ráno.

káva

Základným princípom prípravy kávy v Aeropresse je v podstate kombinácia zalievanej kávy a frenchpressu. Postup je naozaj veľmi jednoduchý:

  1. Na väčší valec nasaďte sitko s papierovým filtrom, ktorý sa navlhčí a do valca nasypte čerstvo namletú kávu.
  2. Kávu vo valci zalejte vodou s teplotou 90 – 95 °C.
  3. Zmes krátko pomiešajte a nechajte vylúhovať.
  4. V ďalšom kroku nasaďte menší valec, ktorý má gumený koniec.
  5. Celý Aeropress postavte na hrnček a zvrchu naň zatlačte, čím docielite to, že tlakom na horný valec postupne vytlačíte celú tekutinu do pohára.
  6. Akonáhle pri tlačení začujete zvuk syčania, to je signál, že už z Aeropressu nevychádza káva, ale len vzduch, takže v tom momente je proces prípravy kávy ukončený.

Teraz, keď máte zdravú a chutnú kávu pripravenú, nezostáva už nič iné, len vychutnať si jej vynikajúcu chuť a ponáhľať sa do práce.

Označenie:  , ,

Napíšte svoj komentár

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>