Archives december 2013

Krásne okná

Naše staré mamy zdobili okná na svojich príbytkoch záclonkami do pol okien. Záclonky mali za úlohu tiež brániť zvedavcom kukať cez okná do izieb. Na údržbu náročné záclonky sú dnes už pasé. Ich úlohu prevzali žaluzie. Nevyžadujú pranie, nesadá na ne prach, žalúzie vedia plynulo regulovať množstvo svetla, prichádzajúce cez okná do miestnosti a navyše môžu byť zhotovené z rôznych materiálov a v rôznych farbách.

Read More



Tapety

Každý kto býval v staršom panelovom byte, dôverne pozná úpravu povrchu stien: Tapety. Boli všade. Na stenách, na umakartovom jadre a dokonca ich v niekde dávali stavbári aj na stropy. Mysleli si, že keď nalepia tapety na stenu, tak zakryjú ich nekvalitný povrch. Zväčša za nič nestáli ani tie tapety ani tá stena pod nimi a noví nájomníci si byty prerábali. Našťastie dnes je už všetko inak a aj tapety môžu pôsobiť vkusne a útulne.

Read More

Mať či nemať pôžičku?

Obdobie pred Vianocami je obzvlášť náročné na peňaženku takmer každého človeka. Ľudia majú vo zvyku nakupovať potraviny ako keby mali ísť na cestu okolo sveta, nakupovať darčeky nie len pre svoje deti a partnerov, rodičov, súrodencov, ale aj priateľov a kolegov z práce. A nezriedka odcestovať na Silvestrovskú párty buď na hory alebo do nejakej exotickej destinácie. Skrátka výdavkov je akosi viacej, ako sú úspory či nasledujúca výplata.

Read More