Archives marec 2017

Na dovolenku autom s istotou

Zvažujete, či na dovolenku ísť vlakom, letecky alebo zvolíte nezávislosť a vyberiete sa svojím autom? Spôsob dopravy určuje v prvom rade cieľová destinácia, ale tiež to, ako sa chystáte dovolenku stráviť a ako sa pozeráte na samotnú cestu. Pre niekoho je to trpená povinnosť, vykúpená vytúženým oddychom. Ak aj presun beriete športovo, radi sa zastavíte na zaujímavých miestach a chcete spoznávať okolie dovolenkovej destinácie, je cesta autom tým pravým riešením. Na čo by ste pri tom ale nemali zabúdať?

Read More



Urobte si fotoknihu svojej záhrady

Trávite svoj voľný čas mimo múrov paneláku, chodievate do prírody? Ak je vaším koníčkom záhradkárčenie, iste súhlasíte so mnou, že záhrada sa neustále mení. Na jar sa v nej prebúdza život, ktorý v lete kypí naplno, aby nás jeseň prekvapila bohatou úrodou a pestrými farbami a v zime nám poskytuje pohľad na pokojné zasnežené plochy zdanlivo bez života.

Read More

sťahovanie čerešne

Sťahujete sa? Ovocné stromy môžu ísť s vami.

Stáva sa bežnou praxou, že sa ľudia počas svojho života niekoľkokrát presťahujú do iného bytu alebo domu. Nie len po ukončení vzdelávania a založenia rodiny, ale aj pri zmene zamestnania alebo výraznej životnej zmene. So sebou si ľudia berú svoje osobné veci, často nábytok a elektrospotrebiče. Vedeli ste, že si môžete pri sťahovaní so sebou zobrať aj svoje obľúbené ovocné kríky a stromy a zasadiť si ich v novej záhrade? Popísaný postup využijete aj vtedy, keď zostávate bývať na tom istom mieste, len meníte jednu záhradu za druhú.

Read More

Čo čítať v paneláku? Vychutnajte si krásu tlačených novín

Panelákové bývanie je ako akékoľvek iné. Tiež sa v panelákovom byte môžete venovať svojim koníčkom vrátane čítania. Nie je nič krajšieho, než si napríklad v nedeľu po obede dopriať chvíľu s dobrou kávou aj novinami. Podobné okamihy intimity vám neposkytne počítač s jeho chladnou obrazovkou, ale jedine šustot papiera a vône tlačiarenské farby. Ako je to však s budúcnosťou novín?

Read More

Ako osadiť stĺpy pekne rovno?

Plánujete postaviť nový plot okolo svojej záhradky alebo opraviť ten starý u rodičov na dedine? Čaká vás stavba regálu vo vašej garáži alebo budete stavať detské preliezky na sídlisku? Tam všade potrebujete osadiť stĺpy. A či už sú drevené alebo kovové a či použijete betónové, dôležité je, aby stĺpy stáli kolmo. Aby ste ich rovno postavili, nepotrebujete žiadne komplikované zariadenia. Stačí vám jeden malý, ale šikovný prípravok.

Read More

Účet v banke je dnes samozrejmosťou

Kým v minulosti mať v peňaženke plastovú kartičku patrilo k výsadám najbohatších ľudí, dnes je mať platobnú kartu úplná samozrejmosť. Nie je to žiadny symbol, je to platobný prostriedok k nášmu účtu. Ale nie len bezhotovostné platby kartou umožňuje bankový účet. Inkasá a trvalé príkazy aj jednorazové nákupy a internetbanking nám zjednodušujú náš každodenný život.

Read More