Archives november 2017

Pozor na úrazy v zime

Zimná krása za oknami našich bytov nás môže tešiť, keď trávime čas vo vykúrenom byte a z jeho pohodlia sa pozeráme von. V skutočnosti môžu byť sneh, námraza na chodníkoch a ľad na stromoch veľmi nebezpečné. A aj keď sa cez víkend alebo počas dovolenky vyberiete na hory lyžovať, treba byť opatrní.

Read More



Podnikanie v paneláku

Keď sa povie „živnosť“, mnoho ľudí si predstaví remeselnú činnosť. Na tú treba okrem skúseností a praxe aj vybavenú dielňu a materiál. Teda nič, čo by bolo vhodné na podnikanie v bytovke. Ale sú činnosti, ktoré sa dajú začať prevádzkovať aj v obývačke. Aké sú právne rámce pre takéto podnikanie a akú formu zvoliť?

Read More

Vianočné ozdoby

Onedlho zas príde čas, kedy budeme zháňať živý Vianočný stromček alebo vybaľovať ten umelý zo škatule v skrini. Ozdobený ihličnan je symbolom Vianoc v našich končinách a preto nechýba v takmer žiadnej domácnosti. Či už vysoký až po strop alebo len symbolický na konferenčnom stolíku. Postavený v masívnom stojane alebo zavesený zo stropu. Vždy je však na ňom dostatok sladkostí zabalených v trblietavých obaloch a lesklých ozdôb, ktoré dopĺňajú pestrofarebné svetielka. Máte tie svoje pripravené?

Read More

Tma prichádza o hodinu skôr

Posledný októbrový víkend nám na príkaz z Bruselu urobili cvak v hodinách a v nedeľu sme sa zobudil o čosi skôr. Teda spať ste mohli rovnako dlho, ako ste zvyknutý po iné dni či nedele, ale na hodinách po oprave času bolo o hodinu menej. Hodina k dobru sa môže hodiť a hodila by sa možno každý víkend. Ale my ju zase stratíme o pol roka, keď opäť budú robiť centrálne „cvak“ v hodinách v celej Európe.

Read More