Archives máj 2017

Porovnajte si poistky online

Väčšina ľudí rieši poistky na auto až koncom roka. Vtedy totiž je posledná možnosť zmeniť poisťovňu a získať výhodnejšiu cenu. Kto však myslí na svoje peniaze, ten si ceny a podmienky povinne zmluvného poistenia zistí už skôr, v kľude, bez stresu. A ak ste auto kúpili v priebehu roka, tiež vám poistné obdobie končí v tomto termíne. Aké sú možnosti získavania informácií o PZP?

Read More



Opory pre kríky do záhrady jednoducho

Niektoré okrasné kríky a kvety, ale aj ovocné kríky sa dokážu rozrásť do takej veľkosti, že už neunesú svoju váhu a hrozí ich zlomenie či poškodenie. Potrebujú pre svoj rast a našu radosť z neho oporu. Niekedy stačí zabiť drevený kolík do zeme, niekedy dva. Alebo zatĺcť železnú rúru. No ak chcete urobiť riešenie trvanlivé, pekné na pohľad a nenáročné na montáž, odporúčame využiť ľahko dostupné diely, pôvodne navrhnuté na stavbu oplotení. Bez nutnosti nákupu alebo požičania drahého vybavenia.

Read More

Záhradný kompostér z paliet

Pre obyvateľov paneláku nepredstavuje vlastný záhradný kompostér nijakú úsporu na poplatkoch za smeti. No ako panelákovému záhradkárovi vám môže kompostér priniesť nie len dobrý pocit, ale najmä úsporu nákladov na prevádzku záhrady. A potom už sa oplatí kompostovať všetok záhradný odpad a tiež zvyšky nespracovanej zeleniny či ovocia z domácnosti. A aby ani kompostér nepredstavoval vysoké náklady, využite jednorazové palety, ktoré sa zväčša vo firmách, ktoré na nich dostávajú tovar, likvidujú. Do malej záhrady vám stačia štyri, do väčšej šesť kusov.

Read More

MT-nábytok eshop už nepredáva

Ešte nedávno ste si na www stránke mt-nabytok.sk mohli vybrať u najväčšieho českého a slovenského internetového predajcu nábytok a vybavenie domu alebo bytu. Dnes už na eshope nenakúpite a facebookovú stránku si nepozriete. Ľudí zaujíma, čo sa stalo a tých, ktorí už zaplatili zálohu za svoju objednávku, či nábytok dostanú alebo im vrátia peniaze späť. A kedy.

Read More

Garáž alebo prístrešok: Čo je pre mňa výhodnejšie?

Majitelia automobilu sú na svojich plechové miláčikov pyšní. Avšak nejde len o to si automobil zaobstarať. Ešte než si automobil kúpite, mali by ste si ale položiť otázku, kde s ním budete parkovať. Odpoveď by mala znieť: Tam, kde si budete istí, že bude o váš majetok dobre postarané. Teda na mieste, kde ho budete mať pod kontrolou a nebude hroziť jeho poškodeniu. Ako ideálne riešenie sa ponúka garáž alebo prístrešok. Mali by sa po ňom poobzerať aj majitelia panelákových bytov – napríklad v okolí svojho bydliska.

Read More