Archives február 2017

Keď kvapká voda v kúpeľni

Kvapkajúci kohútiť v kúpeľni je problém, ale keď vám voda kvapká priamo v rozvodnom jadre, tak máte skutočný problém. Nedávno takáto „udalosť“ postihla aj náš byt v paneláku. Našťastie to bolo ráno v pracovný deň, tak vyriešenie problému nebolo náročné a ani nám to nespôsobilo žiadne škody, na rozdiel od susedov nad nami. A na konci všetkého ďalšia susedka pochválila moju polovičku, ako všetko bravúrne zvládla. Čo robiť, keď vás vytápa sused?

Read More



Zasnežená záhrada

Keď máte záhradu za mestom alebo na dedine, väčšinou v zime nemáte dôvod do nej chodiť. Pestovať sa nič nepestuje, úroda je už dávno obratá a prípravné práce na novú sezónu zeleniny a ovocia ešte nezačali. Ale aj tak vám vaša záhrada môže priniesť zaujímavé zážitky. Prechádzka zimnou zasneženou záhradou je balzámom na dušu a poteší vás nie len vtedy, ak ste amatérsky fotograf. Rozhodne odporúčame takú prechádzku absolvovať.

Read More

Preberte si občas aj skrine

Máte občas pocit, že už na nič doma nemáte miesto? Že by ste možno potrebovali prikúpiť nejakú komodu alebo skriňu? Že sa vám veci povaľujú na poličkách aj stoloch a že by to chcelo už naozaj radikálne upratať? Aj bez veľkých investícií môžete získať miesto pre vaše veci. Poradíme vám, ako na to a čo musíte urobiť.

Read More

Výroba krmítka pre vtáky

Radi by ste pomohli malým vtáčikom vonku ľahšie prežiť tuhú zimu a súčasne by ste ich radi pozorovali? Tak potom si vyrobte jednoduché krmítko, ktoré umiestnite vonku na strom tak, aby ste naň videli napríklad z okna vášho bytu alebo pri prechádzke vonku. A tiež tak, aby ste dočiahli do krmítka pridávať vtáčikom potravu. Výroba je jednoduchá a stačí vám na to kus dosky, skrutkovač a pílka.

Read More

Oplatí sa odšťavovať ovocie?

Pitie ovocných štiav je moderné a podľa mnohých ľudí aj zdravé. Vedie ich k tomu snaha dostať do tela viacej vitamínov, niekomu ovocné šťavy nahrádzajú rýchly obed a niekto mieša rôzne druhy ovocia, aby tak skonzumoval aj také, ktoré mu samotné nechutí, no primiešané do iného druhu je ochotný alebo schopný ho zjesť. Či skôr vypiť. Šťavy z ovocia pijú aj dospelí aj deti. Čo nám konzumácia ovocných štiav dáva?

Read More

Nakupovanie v zahraničí je jednoduché a bezpečné

Mnoho ľudí už objavilo všetky výhody moderných informačných technológií – nakupovanie v pohodlí domova a obsluha bankového účtu z obývačky. Rovnaký počítač, ktorý nám prináša zábavu, slúži aj na úsporu času a odbúrava zbytočné cestovanie. Vedeli ste však, že rovnako môžete nakupovať tovar alebo služby v zahraničí a je to rovnako pohodlné a bezpečné?

Read More