Archives január 2018

Keď sa vás jar opýta

Každý rok sa vám to môže prihodiť. Ako víkendového záhradkára sa vás jar opýta, čo ste robili v zime. A jednou z odpovedí by mohlo byť, že ste si vyberali novú kosačku do záhrady. Lebo keď už jar začne, to už budete v jednom kole. To už bude pozde študovať príručky alebo internetové recenzie a zvažovať, ktorú kosačku si kúpiť. To by ste už mali mať dávno zvládnuté v zime keď je na všetko čas.

Read More



Dobrý spánok je cestou ku zdraviu

Nevyhnutnou súčasťou zdravého životného štýlu je zdravý spánok. Ak budete ponocovať, chodiť spať v rôznom čase a rovnako nepravidelne vstávať, rozhodne nemôžete očakávať, že budete zdraví a spokojní. A to ani v prípade, že ste inak v posilňovni, v telocvični či bazéne ako doma a nestravujete sa inak ako podľa kuchárok zdravej výživy. Nedostatok kvalitného spánku vás obmedzuje, aby ste sa dostali do optimálnej životnej formy. Väčšina ľudí potrebuje spať 7-8 hodín denne, aby bola naozaj vyspaná. Pravdepodobne poznáte napríklad kolegu z práce, ktorému stačí štyri hodiny spánku, ale to je len ona výnimka potvrdzujúca pravidlo.

Read More

Januárové práce v záhrade

Aj keď ako mestský človek nemáte svoju záhradu rovno pod oknami, neznamená to, že by ste sa aj v zime nemali ísť na ňu aspoň raz za mesiac pozrieť. Nie len, aby ste skontrolovali jej stav a prípadne vyrušili zlodeja v záhradnom domčeku. Okrem toho, že záhrada vám aj v zimných mesiacoch môže poskytnúť priestor pre relax, zaslúži si vašu pozornosť. Najmä ovocné stromy sa vám v lete odvďačia za to, čo pre ne v januári spravíte.

Read More

Dvere nielen rozdeľujú

Typizované panelákové byty sú postrachom mnohých ľudí. Podobajú sa ako vajce vajcu. Keď túžite po svojom osobitom vyjadrení musíte nájsť, čo možno zmeniť. Ako prvý každého napadne nábytok alebo kuchynská linka, pretože sa múrmi hýbať nedá. Keď chcete svoj štandardný byt zmeniť na nepoznanie od iných podobných, vymeňte interiérové ​​dvere. Sami budete prekvapení, ako bude dobre vyzerať.

Read More