Archives júl 2014

Moderné svietenie

Rekonštruovaný byt v paneláku najčastejšie spoznáme podľa novej kuchynskej linky a moderného svietenia nie len v kuchyni, ale v celom byte. Pričom LED osvetľovacie telesá znamenajú nie iba čistý a moderný vzhľad, ale tiež výraznú úsporu prevádzkových nákladov celého bytu. Preto ak ten váš panelákový byt rekonštrukcia ešte len čaká, uvažujte nie len o novom murovanom jadre a kuchynskej linke, ale nezabudnite naplánovať aj osvetľovacie telesá z LED.

Read More



Príbeh paneláku alebo ako a kedy u nás vznikali prvé sídliska

Niektorí ľudia na paneláky nadávajú, iní na ne nedajú dopustiť. Pravdou je, že v panelákoch u nás žije veľa ľudí. Ťažko si predstaviť, kde by títo ľudia zložili hlavu, keby panelákové sídliská zrazu mávnutím čarovného prútika zmizli. A pravdou je aj to, že panelákové bývanie rozhodne nie je niečo, čím by mal zvyšok populácie v rodinných domoch alebo činžiakoch pohŕdať. Naopak. Bývanie v panelovom dome má dnes aj svoju kvalitu a prednosti. Kedy a kde sa prvýkrát objavilo?

Read More

Luxusné spanie bez tiaže

Výdatný spánok potrebuje každý z nás – ten, kto počas dňa pracuje, športuje, cestuje, aj ten, kto chodí po obchodoch, galériách, na prechádzky alebo si len doma číta. Všetci sa potrebujeme poriadne vyspať, oddýchnuť a nabrať silu na druhý deň. To, ako sa vyspíme, zásadne ovplyvňuje nielen prostredie, v ktorom spíme (teplota vzduchu, vlhkosť, ticho, tma), ale aj vhodnosť a kvalita matraca. Nie je totiž matrac ako matrac.

Read More